top of page

OVER SPLINTER

Splinter is het groene, progressieve, liberale, sociaaldemocratische geluid dat nu zo gemist wordt. 

Splinter is vrijzinnig en seculier. Splinter is inclusief en staat voor de inclusieve samenleving. Splinter wil de universele waarden met passie verdedigen in het parlement en daarbij het individu verheffen: mensen alle kansen bieden die van hen mondige, zelfstandige burgers maken. Splinter staat pal voor het vrije debat, een levensbeschouwelijk-neutrale staat, seculier onderwijs voor alle kinderen. De herwaardering van individuele vrijheden en het verheffen van het individu komen terug in onze partijnaam en ons partijlogo.

Met open vizier. En liberalisme zoals het ooit bedoeld was: gericht op de individualiteit en strevend naar gelijke rechten, vrijheden en kansen die onze samenleving biedt voor iedereen. Niet als een privilege voor een kleine groep gelukkigen, maar als opdracht voor politiek en overheid om de mensen te ondersteunen waar nodig, zodat zij ook van de liberale waarden kunnen genieten. Persoonlijke vrijheid, persoonlijke verantwoordelijkheid. Wars van hokjesdenken en identiteitspolitiek die onze samenleving uiteendrijven. Splinter is voor samenwerking en gaat voor verbinding.

Splinter spreekt duidelijke taal. Splinter is moedig. Splinter verdiept zich in de materie en verliest zich niet in lege politieke oneliners. Splinter hakt weloverwogen knopen door. Splinter neemt de leiding.

Bij ons geen legertje aan persvoorlichters en marketinggoeroes: onze Splinters verdiepen zich in de onderwerpen, voeren het politieke debat op basis van wetenschap en feiten. Splinters staan zelf de pers te woord en luisteren zelf naar de mensen die zij in het parlement vertegenwoordigen. Splinter houdt van authenticiteit en onze volksvertegenwoordigers zijn echte, toegankelijke mensen.

Splinter is onafhankelijk. Onze Splinters houden de rug recht, kiezen niet voor de makkelijke maar voor de goede weg. Splinter neemt verantwoordelijkheid. Politieke keuzes worden uitgelegd, gecheckt bij de achterban en maken we een keer een fout? Dan geven we dat gewoon toe en vertellen we open en eerlijk wat de argumenten zijn om het anders te doen. Wel zo verfrissend en transparant. 

Splinters zijn nieuwsgierig en staan open voor nieuwe ideeën en discussie: in de politieke arena én met mensen in het land. Splinter wil in gesprek blijven. Splinter beschermt wat kwetsbaar is en staat voor een solidaire samenleving. 

bottom of page