top of page
  • wschroder

19 KIESKRINGEN
*Update - op 5 februari heeft de Kiesraad 19 kieskringen goedgekeurd. Dit betekent dat wij meedoen in alle provincies van Nederland (helaas niet op de BES eilanden). Met hulp uit verwachte en onverwachte hoek hebben we dit gedaan. Met vrijwilligers die in weer en wind voor de deuren van gemeentehuizen hebben gestaan. We zijn iedereen ontzettend dankbaar.


Het verkrijgen van ondersteuningsverklaringen is voor iedere nieuwe partij een van de hoepels waar zij doorheen moeten springen om uiteindelijk mee te doen met de verkiezingen. Zeker tijdens deze coronacrisis en de lockdown is het extra moeilijk om deze ondersteuningsverklaringen te krijgen.


Femke Merel heeft tijdens een van de laatste debatten van 2020 een aantal voorstellen gedaan om dit te vergemakkelijken. Helaas waren de huidige partijen in de Tweede Kamer vergeten hoe moeilijk het voor henzelf was om ooit mee te doen. Alleen DENK en FvD hebben bijvoorbeeld een motie gesteund om dit digitaal te doen (hallo 21ste eeuw).

Hoewel wij ons bezwaard voelen om mensen in deze crisis en lockdown te vragen om speciaal voor ons naar buiten te gaan, zien we helaas geen andere mogelijkheid. Wij willen meedoen met de verkiezingen en hebben daarom 580 handtekeningen nodig, verdeeld over 20 kieskringen.


Het invullen van een ondersteuningsverklaring betekent nog niet dat je ook op ons gaat of moet stemmen. Dus zelfs als je twijfelt, help ons! Alleen met voldoende ondersteuningsverklaringen kan Splinter meedoen aan de verkiezingen.


Onze dank is groot!39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page