top of page
  • Foto van schrijverSplinter

ONZE TOP 5


Lijsttrekker Femke Merel van Kooten - Arissen


Femke Merel heeft in het najaar van 2020 Splinter opgericht om mee te doen met de Tweede Kamer verkiezingen in 2021. Meer dan 30.000 mensen hadden hun vertrouwen aan Splinter gegeven.


Femke Merel is bekend van de € 1000,00 zorgbonus voor de zorgverleners van de eerste corona golf. Daarnaast heeft zij gestreden voor gerechtigheid als lid van de ondervragingscommissie over de kinderopvangtoeslagaffaire. Het kabinet Rutte III is gevallen op het rapport van deze commissie “Ongekend Onrecht”.


Nr 2: Dion de Groot


Dion is een echte Woerdenaar, geboren en getogen. Hij is getrouwd en met twee jonge kinderen staat hij midden in de samenleving. Hij volgt met buitengewone interesse de landelijke en lokale politiek. Met vooral veel aandacht voor milieu, mobiliteit en huisvesting. Dion heeft vele jaren in de Woerdense horeca gewerkt en is nu zelfstandig ondernemer en heeft twee webwinkels in sportartikelen.


Nr 3: Magda Luczycki


Bijna 42 jaar woonachtig in Woerden. Gespecialiseerd in human resources en mediation. Tot medio 2021 lid geweest van de Lions Club Woerden en hier tevens diverse bestuurlijke functies bekleed. Onder andere de bedenker van de Lions puzzel bibliotheek om (eenzame) oudere te helpen. Sinds de oprichting van Splinter de landelijke vrijwilligercoördinator.Nr 4: Darin Al-Hagoug


Als advocaat en juridisch adviseur is ze altijd erg begaan geweest met onrecht en lijden van mensen. Wil opkomen voor beter onderwijs, nieuwkomers, startende ondernemers en armoedebestrijding. Ze strijdt voor iedereen ongeacht religie, geslacht achtergrond of kleur.Nr 5: Jarro Breedveld


Jarro (20) woont al ruim 6 jaar in Molenvliet, Woerden. Jarro heeft in Woerden de opleiding tot onderwijsassistent gevolgd, afgerond, en inmiddels studeert hij aan de PABO (HBO Leerkracht basisonderwijs) in Utrecht. Naast het onderwijs, gaan ook onderwerpen als de woningnood, klimaat en mantelzorg hem aan het hart.

177 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page