top of page
  • Foto van schrijverFemke Merel van Kooten

RAADSVRAGEN - VERDWIJNING KATTEN

Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Schriftelijke vragen – Verdwijning katten


Download hier onze vragen:

20221004 art 42 vragen Splinter - Verdwijning katten
.pdf
Download PDF • 191KB

Inleiding


In het artikel ‘Al twaalf katten uit dezelfde wijk op mysterieuze wijze verdwenen: ‘Durf geen nieuwe meer te nemen’ uit het Algemeen Dagblad van 18 augustus 2022[i] uiten diverse bewoners van de wijk Staatsliedenkwartier in Woerden grote zorgen over de verdwijning van hun katten. Recentelijk is op de website van ‘Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken’ wederom de verdwijning van een kat uit het Staatsliedenkwartier aangemeld.[ii]


Splinter heeft e-mails ontvangen van meerdere bezorgde katteneigenaren, woonachtig in of rondom het Staatsliedenkwartier en deze inwoners vragen zich af wat de gemeente zou kunnen en willen betekenen rondom de mysterieuze verdwijningen van de huisdieren. Omdat de verdwijningen inmiddels talrijk zijn en de verdwijningen inwoners angstig of op zijn minst bezorgd maken, heeft Splinter over dit onderwerp een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders.


Vragen aan het college:


1. Is het college bekend met het bovengenoemde bericht uit het Algemeen Dagblad van 18 augustus 2022 over de spoorloze verdwijning van op dat moment al 12 katten uit de wijk Staatsliedenkwartier en op de hoogte van de recente verdwijning(en) van andere katten uit dezelfde wijk?

2. Is het college bekend met de impact die het op een mens heeft als een geliefd huisdier plotseling, zonder aanwijsbare reden, verdwijnt?

3. Is het college zich bewust van de impact die het op de sfeer in een woonwijk kan hebben als mensen elkaar gaan verdenken van betrokkenheid bij verdwijningen van huisdieren?

4. Is het college bereid om, nu dit probleem breder lijkt te zijn dan een individuele verdwijning, op de website informatie te plaatsen over de verdwijningen en op een goed zichtbare plaats te verwijzen naar bestaande hulp-/meldpunten voor verdwenen huisdieren of als gemeente zelf een hulp-/meldpunt in te stellen voor verdwenen en gevonden (dode) dieren op bijvoorbeeld de web-omgeving ‘Meldingen openbare ruimte’?

5. Kan het college inzicht geven hoe omgegaan wordt met een gevonden en gemeld dood dier in de gemeente?

6. Beschikt de verantwoordelijke dienst van de gemeente over een apparaat om een geplaatste chip van het huisdier uit te lezen als deze dood gevonden wordt, om zo de eigenaar van het dier in kennis te kunnen stellen van de vondst en het overlijden, en zo ja, wordt dit apparaat ook altijd gebruikt?

7. Indien de verantwoordelijke dienst van de gemeente niet beschikt over de in voorgaande vragen bedoelde uitleesapparatuur, is het college dan bereid om zo spoedig mogelijk dergelijke uitleesapparatuur aan te schaffen, zodat eigenaren van dood gevonden huisdieren in ieder geval in kennis gesteld kunnen worden?

8. Is het college bereid om door middel van voorlichting, inwoners op te roepen tot respectvolle omgang met huisdieren, niet alleen van hen zelf, maar ook met huisdieren van anderen?


Femke Merel van Kooten


Deze raadsvragen zijn geschreven in samenwerking met Splinter fractie-ondersteuner Marie Claire Gerritsen.

49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page